Uros Vukomanovic

President
SERBIAN ASSOCIATION OF APPRAISERS

Uros Vukomanovic

President
SERBIAN ASSOCIATION OF APPRAISERS

Biography

AKTUELNA ULOGA
G.Vukomanović je trenutno na poziciji predsednika Upravnog odbora Društva procenitelja Srbije. Uroš je generalni director kompanije Soravia Menagement od septembra 2018.godine, kao i partner kompanije Interbilanz Valuation doo od jula 2022. godine. Pre toga, kao generalni direktor u kompaniji Colliers International Srbija bio je zadužen za tržišta Makedonije i Crne Gore.Iskustvo je stekao radeći u višestrukim oblastima, počev od rada za internacionalne investiture na velikim projektima, finansijskim institucijama na srpskom tržištu i kao consultant gde je svojim klijentima nalazio “tailormade” rešenja usklađena sa njihovim potrebama i zahtevima. Uroš je veoma uspešan u savetovanju klijenata u svakoj fazi njihovih poslovnih investicija, čime postiže maksimizaciju benefita za klijenta i uspešnosti projekta. Radio je na velikom broju različitih projekata koji pokrivaju sve segmente nekretnina, uključujući ispecijalizovane. Njegovo stručno znanje pokriva upravljanje i procenu vrednosti nekretnina, kao i finansijsku I tehničkustručnost u oblasti nekretnina.

SERTIFIKACIJE, ČLANSTVA I PROFESIONALNOUSAVRŠAVANJE
Uzimajući u obzir veliko znanje koje poseduje u oblasti nekretnina u Srbiji, Uroš je učestvovao u jednoj od najvećih transakcija maloprodajnih objekata u zemlji u vrednosti od 200 miliona evra, nudeći svoju ekspertizu za analizutržišnih trendova i utvrđivanje izvodljivosti multifunkcionalnih projekata nekretnina zasnovanih na srednjoročnim i dugoročnim
indikatorima.
Na “2016 Euromoney Real Estate Awards” Colliers Srbija osvojio je između ostalog nagradu za najbolju Savetodavnu/Konsultantsu agenciju, najbolju Agenciju/Tim za prodaju i najbolji Tim za procene vrednosti. Colliers International je takođe dobio priznanje Visoko preporučena Agencija u Srbiji za 2016/2017 na “International property Awards” u Londonu. Obzirom na znanje koje poseduje iz oblasti primene strategije, planskih i konsultantnskih usluga, Uroš je redovni govornik i moderator na godišnjim konferencijama i događajima u oblasti EMEA, CEE, SEE.
Uroševa članstva: MRICS, AM Cham, Nacionalno udruženje procenitelja Srbije

OBRAZOVANJE I KARIJERA
Pre nego se pridružio Colliers International, Uroš je radio u Uni Credit Banci u Srbiji, najpre u odeljenju za projektno finansiranje, a potom kao stručnjak za procenu kolaterala. Pre toga, radio je kao Finansijski analitičar u Balkans Real Estate-uianalitičar u King Sturge-u.
Uroš je diplomirao kao industrujski inženjer na Državnom Univerzitetu Virginia Tech, a trenutno je na masteru Ekonomskog fakulteta u Beogradu za IMQF.
Uroš tečno govori srpski i engleski.

All sessions by Uros Vukomanovic